Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1456 Bydliště: Česká republika
Zaslal: út prosinec 02, 2025 6:48 pm Předmět: Převzato od mé známé - kopíruji :
Jsme skutečně v posledních časech. Lidé nazývají dobro zlem a zlo dobrem. Jako za časů Noema, lidé nemají žádnou bázeň před Bohem. Připravuje se jedna světová vláda a systém kontroly všech lidí ve jménu míru, bezpečnosti, pokroku. A ti, kdo nejsou zakotvení v Ježíši, tomu klamu podlehnou. Ještě stále je čas. Ježíš Kristus je jedinou cestou ke spasení. On vzal naše hříchy na sebe, když umíral na kříži. Nikdo z nás nemusí skončit ve věčném zahynutí. Spasení je dar, je naší osobní volbou, jestli tento dar od Boha přijmeme, nebo ne.
Zaslal: út prosinec 02, 2025 7:18 pm Předmět:
Spasení není naší osobní volbou je to Dar.
Je zcela mimo naše možnosti se rozhodovat pro nebo proti .
Dokud nás Jeho Duch neprobudí , jsme pod vlivem Satana a nejsme schopni uslyšet Jeho hlas
Spasení - záchrana je čistě v Jeho rukou.
My nejsme schopni nikoho zachránit, my jen můžeme zachráněným ulehčovat naším přátelstvím a láskou společnou Cestu 😊 _________________ Magdalena
Zaslal: st prosinec 03, 2025 10:42 pm Předmět:
Já myslím, že je to spíše o tom "nechat se probudit". A u nás některých (např. kdysi u mne "natvrdlých") musel poslat hodně silný "vítr" a "bouři"... Abychom se chytli Jeho nabízené ruky...
Zaslal: pá prosinec 05, 2025 6:46 am Předmět: Re: Převzato od mé známé - kopíruji :
brusle7 napsal:
Spasení je dar, je naší osobní volbou, jestli tento dar od Boha přijmeme, nebo ne.
Když je člověk pod vlivem tohoto světa, nemá život, nemá tuhle volbu. Je zaslepený. Když jsme žili v náboženství, slyšeli jsme o spasení při mnoha příležitostech a volbu spasení jsme měli přesně nula - pořád jen náboženské skutky, aby spasení přišlo po smrti. Když už je pozdě.
Když přešel Bůh a přinesl spasení, vytáhl mne ze smrti, zaslepenosti, tak moc nebyla volba, jestli spasení přijmu, nebo ne. Druhá možnost je takový nesmysl, že v takovou chvíli nepřichází v úvahu.
Takhle se volby nedělají. Volba je něco, co si má smysl vybírat, rozhodovat. U spasení nemá nic smysl rozhodovat, to má člověk přijmout.
Spasení mi přinesli lidé. Lidi, co přijali moc Ducha svatého. A je na světě celkem dost lidí, kteří mají moc přinést spasení druhým
Zaslal: pá prosinec 05, 2025 8:39 pm Předmět:
Mi se líbí tento výrok z knihy J.M.Bianchiho BOH SA ROZHODOL ZACHRÁNIT
… člověk nemůže “pozvat a nebo zahnat” Boha pryč a tak určovat nebo mařit Jeho plány.
Lidé budou reagovat nebo nereagovat na evangelium v souladu s předurčující Boží vůlí. Tato vůle je férová, spravedlivá a milosrdná”
str 81
Kdo má tedy rozhodující moc v otázce spasení?
“člověk se nemůže dostat k spaseni nijak jinak než přímým Božím zásahem “
str. 83 _________________ Magdalena
Zaslal: pá prosinec 05, 2025 9:53 pm Předmět:
Já tím chci jen stále připomínat Božímu lidu , jaké výsady se nám dostalo, jakou pečetí jsme byli zapečetěni, jaká úžasná radost by navždy měla mít své místo v každém dni.
Jeho Duch v nás by měl ozařovat naše okolí, abychom se vzájemně víc a víc stmelovali okolo Něho a vzájemně se tak ujišťovali , že čas se pomalu ale jistě naplňuje .
Zaslal: so prosinec 06, 2025 2:16 pm Předmět:
Nevím, neumím to slovně upřesnit či lépe vyjádřit.
Pokud má člověk kamenné srdce, jen Bůh ho může otevřít, aby do něj pronikl. Nikdy to ale nedělá "násilně" bez souhlasu člověka. Násilně někdy Bůh zasáhne (ad Šavel - Pavel), ale je vždy i prostor i pro tu další volbu člověka...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.