Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1456 Bydliště: Česká republika
Zaslal: pá září 26, 2025 11:26 am Předmět: Výjimečná aktuální situace - Parlamentní volby 3.-4.10.2025
Toto diskusní fórum není sice o politice, ale dělám výjimku tímto příspěvkem.
Nadcházející volby jsou velmi zásadní vzhledem k aktuální situaci v ČR, v Evropě a v celém světě.
Přeji všem, aby se ve dnech 3.-4. října 2025 rozhodovali podle svého nejlepšího svědomí, vědomí a přesvědčení, kdo má lid v ČR dále zastupovat.
Zároveň prosím o společnou modlitbu za nové parlamentní zastupitele ČR i budoucí novou vládu - za jejich Boží ochranu (lidem "pomazaných") - a aby nám společně vládli dobře.
S pozdravem
Brusle7
Naposledy upravil brusle7 dne po září 29, 2025 6:19 pm, celkově upraveno 1 krát.
Pod maskou sliby (aneb) - Proč volíme psychopaty a jak je rozeznat? Trocha předvolební psychologie.
Výstižný článek i k české situaci. Sleduji trochu politiku, ale ne moc. Včera jsem chvíli díval na ČT, poslouchal, "superdebata". To je něco co nechci. Už jen ten formát, způsob vedení, uvažování, ... přesně nahrává lidem popsaným v článku. Jinak řečeno: Volbě psychopatů do značné míry pomohla média tím, koho propagují. Konfliktní lidé jsou pro ně zajímavější - větší sledovanost.
Nedivím se lidem, co se toho nechtějí účastnit. A je nás čím dál více
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1456 Bydliště: Česká republika
Zaslal: po září 29, 2025 6:14 pm Předmět:
Cizinec napsal:
brusle7 napsal:
Pod maskou sliby (aneb) - Proč volíme psychopaty a jak je rozeznat? Trocha předvolební psychologie.
Výstižný článek i k české situaci. Sleduji trochu politiku, ale ne moc. Včera jsem chvíli díval na ČT, poslouchal, "superdebata". To je něco co nechci. Už jen ten formát, způsob vedení, uvažování, ... přesně nahrává lidem popsaným v článku. Jinak řečeno: Volbě psychopatů do značné míry pomohla média tím, koho propagují. Konfliktní lidé jsou pro ně zajímavější - větší sledovanost.
Nedivím se lidem, co se toho nechtějí účastnit. A je nás čím dál více
Tonik
Ahoj Toníku, rozumím...
Já budu volit ANO, ale s vědomím, že mi toto hnutí přijde jako nejmenší zlo v dané situaci v ČR... A s vědomím, že v prakticky ve všech politických stranách jsou ve vedení právě často i psychopati... (takže v podstatě vnímám situaci jako ve volbách z těch méně nebezpečných psychopatů)...
Nevolit by mi přišlo, že volím všechny lidi a strany zcela stejně. Nevolila bych v situaci, kdyby byl například platný zákon, že pokud volí méně než 20% lidí, volby nejsou platné, nebo pokud volí méně než 40%, musí se volby do roka opakovat.
Otázka je, jak jinak demokratický systém spravovat, pokud by naši zastupitelé nevzcházeli z voleb lidu?
Nebo, proč není v nabídce z lidu, ochotných vést tuto zemi, více ne-psychopatů?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.